RECHTSBIJSTANDVERZEKERING

Recht op eigen advocaat

Heeft u recht op een eigen advocaat als u een rechtsbijstandverzekering heeft? Als u een juridisch geschil heeft, dan wilt u natuurlijk de beste adviseur. Een adviseur waarin u vertrouwen heeft, die een persoonlijk contact met u opbouwt en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Immers, de kwaliteit van uw adviseur is vaak bepalend voor de afloop van uw zaak. Een jurist van een rechtsbijstandverzekering is vaak geen advocaat en voldoet niet per definitie aan de strenge opleidings- en kwaliteitseisen van de Orde van Advocaten. Wordt u dus bijgestaan door een advocaat, dan weet u in elk geval zeker dat uw adviseur voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm.

Maar heeft u recht op een eigen advocaat als u een rechtsbijstandverzekering heeft? Ja, in de meeste gevallen heeft u dat. Veel verzekeraars proberen u genoegen te laten nemen met een door de verzekeraar aangewezen jurist. Maar vaak is dat onterecht. De advocaten van Fifty-One Legal treden namelijk geregeld op voor cliënten die rechtsbijstand verzekerd zijn.

De verzekeraar is immers wettelijk verplicht om uw keuze voor Fifty-One Legal te volgen als aan twee voorwaarden is voldaan. Ten eerste zal de zaak onder de dekking van de rechtsbijstandverzekering moeten vallen en ten tweede moet er sprake zijn van een procedure.

6 REDENEN VOOR EEN EIGEN ADVOCAAT

Persoonlijk

Efficiënte communicatie door persoonlijk contact. Geen adviseur op afstand. Geen tijdrovende mails voor uitleg van de zaak.

Ervaring

Gegarandeerd een ervaren advocaat. Geen beginnend jurist.

Specialist

Een gespecialiseerde advocaat. Geen algemeen juridisch medewerker.

Vertrouwensband

Een goed gevoel bij de advocaat van uw keuze. Geen medewerker waar u geen vertrouwensband mee heeft.

Kwaliteit

Uw zaak krijgt de tijd en aandacht die nodig is. Geen medewerker die de zaak afraffelt.

Buurt

Uw advocaat in de buurt. Bezoek of bezichtiging op locatie mogelijk. Geen medewerker op afstand.

Maak uw eigen keuze

Dus laat u niets opleggen door uw rechtsbijstandverzekering en maak uw eigen keuzes. En de betere rechtsbijstandsverzekering wijst u ook op de mogelijkheid van een eigen advocaat. Maar vaak probeert de verzekeraar u een interne jurist of door haar aangewezen advocaat aan te praten. Juristen of advocaten die niet altijd even veel ervaring hebben of onvoldoende gespecialiseerd zijn in het voor u relevante rechtsgebied.

De reden daarvan is natuurlijk simpel. De rechtsbijstandverzekering probeert hiermee kosten te besparen. Maar voor de verzekeraar is het dan verder ook niet van belang of u de juiste specialist hebt, een deskundige die het meest optimale uit uw zaak weet te halen of dat er een goede klik is tussen u en uw adviseur.

Maar u betaalt toch de premie? Dan bepaalt u toch zeker ook zelf door wie u geholpen wordt? En dan heeft u toch zeker recht op de beste advocaat en iemand in wie u vertrouwen heeft? Dus maak uw eigen keuzes.

Neem het zekere voor het onzekere en neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis oriënterend gesprek. Wij bekijken dan uw recht op een eigen advocaat en u krijgt al meteen onze visie op uw zaak. Maak er gebruik van, het kost u namelijk niets. Dus wat heeft u te verliezen?