gefinancierd rechtsbijstand rechts

Wanneer krijgt u korting op de eigen bijdrage?

Op de eigen bijdrage wordt een korting toegepast als u voor een reguliere toevoeging bent doorverwezen door het Juridisch Loket. U ontvangt in die gevallen een diagnosedocument van het Juridisch Loket. Dit document is niet nodig wanneer er sprake is van een straf- of asielzaak, een bestuurlijke sanctie, een zaak in hogere instantie of wanneer de Raad voor Rechtsbijstand op verzoek de hardheidsclausule toe kan passen. In die gevallen wordt de korting ambtshalve toegepast.

Door |2019-06-25T15:14:07+00:00juni 25th, 2019|

Wat is het verschil tussen een reguliere toevoeging en een LAT?

Een Lichte Advies Toevoeging (LAT) wordt slechts aangevraagd in advieszaken. Heeft de advocaat meer tijd nodig om uw vraag te beantwoorden of is het nodig om een juridische procedure te starten, dan zal een reguliere toevoeging worden aangevraagd.
Heeft uw advocaat een LAT aangevraagd maar blijkt later dat de advocaat meer tijd nodig heeft om uw zaak te behandelen, dan kan uw advocaat bij de Raad voor Rechtsbijstand vragen om de LAT om te zetten in een reguliere toevoeging. De eigen bijdrage die u moet betalen bij een gewone toevoeging is hoger dan bij een LAT. De eigen bijdrage die u al heeft betaald wordt dan afgetrokken het bedrag dat u moet betalen voor een reguliere toevoeging.

Door |2019-06-25T15:13:00+00:00juni 25th, 2019|
Ga naar de bovenkant