Bank en krediet

Als kredietnemer bent u in relatie tot de bank de zwakkere partij. Bij het aangaan van een krediet is er daarom weinig tot geen onderhandelingsruimte. De bank stelt eenzijdige algemene voorwaarden op en u kunt haast niet anders dan deze te aanvaarden. Anders krijgt u geen krediet.

Mag een bank een krediet opzeggen? Welke juridische mogelijkheden heeft u als de bank het krediet opzegt? Hoe dient u te handelen als u onder toezicht van bijzonder beheer wordt geplaatst? Wat zijn de beweegreden van een bank en hoe kunt u daarop anticiperen?

Heeft u vragen over uw rechtspositie? Heeft u een financiering nodig en wilt u vooraf advies over het aangaan en de voorwaarden van een lening? Of bent u reeds verwikkeld in een (juridisch) geschil met uw bank? Onze gespecialiseerde advocaten kunnen u adviseren in alle kwestie op het gebied van bank en krediet. Vanzelfsprekend kunnen wij u ondersteunen bij onderhandelingen en indien nodig bijstaan in een gerechtelijke procedure.

Bent u op zoek naar meer specifieke informatie over bank en krediet? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord in een gratis oriënterend gesprek.

Ook is een aantal van onderstaande onderwerpen voorzien van nadere informatie. Klik – indien mogelijk – op deze onderwerpen.  Onderwerpen waarop u niet kunt klikken worden nog geactualiseerd.

ONDERWERPEN

bankproblemen

SPECIALISTEN

Mr. James Leliveld
Mr. James Leliveld